L'institut Lacetània de Manresa ha organitzat la seva primera setmana contra el maltractament animal. Durant els darrers dies s'han dut a terme diverses activitats per fomentar el respecte cap els animals. S'ha fet coincidint amb el dia internacional dedicat a aquesta matèria.

El centre ha rebut la visita de col·laboradors externs que han dut a terme xerrades i accions amb els alumnes. Entre d'altres, hi han pres part l'exalumna del Lacetània biòloga ambiental i col·laboradora de la protectora d'animals de Manresa Guadalupe Màrquez i també Maribel Vilà, col·laboradora de la protectora que porta a terme activitats terapèutiques amb animals.

Aquests mateixos dies els alumnes del departament de Visual i Plàstica han fet una acció artística que ha consistit en la creació d'una guineu a partir de notes Post-tit amb missatges i dibuixos fets per alumnes d'ESO.

El centre també ha rebut la visita de la gosseta Pipa per sensibilitzar a tots els alumnes de la importància de tenir cura i respectar els animals.