A partir de dilluns vinent es tallarà el trànsit en un tram de la car-retera de Santpedor de Manresa, entre el carrer Balmes i el Menorca, per fer els treballs urgents d'arranjament d'un enfonsament del paviment de la calçada (vegeu Regió7 del 14 de gener).

El motiu que ha causat l'enfonsament no se sap del cert. Fins que no s'obri el carrer i s'inspeccioni no se sabrà, va anunciar ahir el regidor d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, David Aaron López. Es tracta d'una situació «sobrevinguda». A «tècnicament no sabem identificar exactament el motiu de l'enfonsament». Per seguretat, va dir, «i per fer la reposició de la calçada el que s'ha de fer és tallar la mobilitat. I lamentablement això comportarà molèsties». Amb motiu d'aquests treballs hi haurà afectacions en la mobilitat durant 10 dies com a mínim, que es podrien allargar en funció de l'abast de les obres que s'hi hagin de fer.

Els vehicles que circulin en sentit pujada es desviaran pel carrer Menorca i el doctor Trueta per sortir a la plaça de la Creu. En aquests dos carrers es prohibirà l'estacionament per facilitar el pas dels autobusos urbans. Els vehicles també podran desviar-se pel Bisbe Torras i Bages i sortir pel Balmes. De baixada es tallarà l'accés a la carretera de Santpedor des de la plaça de la Creu. Els vehicles es desviaran per l'avinguda de les Bases de Manresa i el carrer de Creu Guixera per tornar a empalmar amb la carretera de Santpedor. Les afectacions modificaran els recorreguts del bus urbà.

Les obres aniran a càrrec d'Aigües de Manresa. Fa uns dies, quan van aparèixer els enfonsaments, va analitzar amb una càmera l'interior de les canonades d'aigua i el clavegueram, i no hi va trobar cap problema. Però fins que no s'obri no es podrà veure què hi passa, va explicar ahir el sotsdirector d'Infraestructures, Josep Maria Zaragoza. Sí que es va detectar una fuita en una connexió d'un edifici amb la xarxa general, però no hauria de ser el motiu de l'enfonsament més visible al mig de la carretera.

L'estiu passat la carretera de Santpedor ja va estar tallada sis setmanes al trànsit entre plaça Mallorca i els dipòsits vells per renovar canonades velles.