La Marató de Donants de Sang de Catalunya s'ha tancat amb 8.738 donacions de sang. Això ha permès recuperar les reserves de sang, que havien baixat molt durant les últimes setmanes amb motiu de les festes.

En el cas de la seu fixa de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, han anat a donar sang 128 persones. A banda, a Manresa es va fer una marató de donants al Teatre Conservatori, el dia 20 de desembre, on van anar a donar sang 116 persones, i la setmana passada se'n va organitzar una al campus universitari de Manresa, que va aconseguir que 175 persones anessin a fer donació, de les quals en van poder donar finalment 154.

Per continuar incrementant les reserves, el Banc de Sang organitza campanyes durant tots els dies de la setmana. A la capital del Bages, demà dimarts, hi haurà una unitat mòbil a la plaça de Crist Rei, de 10 a 14 i de 17 a 21.

Al web donarsang.gencat.cat s'hi poden trobar tots els llocs de donació. De mitjana, es necessiten a cada dia a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang.

Més de 4.000 converses al WhatSang

Una de les novetats d'aquesta Marató ha estat el WhatsApp del Banc de Sang, rebatejat com a WhatSang. Durant la setmana de la Marató s'han contestat unes 4.000 consultes de donants i ciutadans que volien estrenar-se en la donació. Les consultes més freqüents han estat sobre els requisits per donar sang i la freqüència de la donació.

El servei d'atenció per WhatsApp continuarà funcionant passada la Marató a través del telèfon 677 07 17 56. Aquest canal se suma al mail atencioaldonant@bst.cat, a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (@donarsang) i al telèfon 93 557 35 66.

Perfil dels donants

A més d'aconseguir més donacions del que és habitual, la Marató també ha servit per conscienciar nous donants. Una de cada quatre persones que ha donat sang s'ha estrenat durant la Marató.

El 60% dels donants és dona i el 40%, home.

El 30% és menor de 35 anys.

El 52% ha donat sang en algun dels 12 hospitals amb Banc de Sang, mentre que habitualment només donen en els hospitals un 35% del donants.