La totalitat de grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Manresa -ERC, JxM, PSC, Fem i Cs- van votar al ple de gener a favor d'adherir-se a la declaració institucional del Consell d'Alcaldesses i Alcaldes del Bages sobre la mobilitat viària i ferroviària de les comarques centrals amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La declaració institucional va ser aprovada el 18 de desembre. El que posa de manifest és que els alcaldes i alcaldesses del Bages consideren de manera unànime que les mesures aplicades fins ara per traspassar trànsit del tram sud de la C-55 cap a l'autopista Terrassa-Manresa han fracassat (vegeu Regió7 del 19 de desembre passat), i que les que han de comportar una millora efectiva (en seguretat i en temps de viatge) en la connexió ferroviària amb l'àrea metropolitana han estat incomplertes.

Davant d'aquest panorama, i de la constatació que quatre anys després d'un altre manifest dels màxims representants municipals de la comarca els avenços han estat mínims, els batlles i batllesses de la comarca van subscriure una nova declaració en què posen damunt la taula una llista d'una dotzena de mesures concretes, tant en l'àmbit de car-reteres com ferroviari, que apunten tant a la Generalitat com al Govern central, i molt concretament al ministeri de Foment i a Adif i Renfe.

Una mesura que es considera essencial, de la llista de dotze, i que es demana d'aplicació immediata, és la de convertir l'autopista en «una veritable ronda de Manresa».