A principi de gener, la Diputació de Barcelona va aprovar el seu catàleg de recursos tècnics, materials i econòmics en Educació per al mandat 2020-2023 a disposició dels ajuntaments de la demarcació. Ahir a la tarda, el va presentar a una quinzena de regidors de les comarques del Bages i el Moianès per tal que els coneguin i els puguin sol·licitar si volen.

L'acte va tenir lloc a l'Aula Magna de l'institut Lluís de Peguera. El van presidir Alfredo Vega, diputat d'Educació de la Diputació, i l'alcalde de Manresa, Valentí Ju-nyent. Per la Diputació, també hi van assistir Teresa Sambola, coordinadora de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut, i Jordi Plana, gerent dels Serveis d'Educació.

El programa Magnet forma part d'aquest catàleg, que inclou sis recursos tècnics, cinc de materials i tres d'econòmics. Els darrers són els que tenen un període de sol·licitud més restringit, ja que cal fer la tramitació abans del 6 de febrer.

Durant la presentació, Vega va remarcar que les grans línies estratègiques del catàleg són l'equitat educativa, la sostenibilitat de les escoles municipals i el foment de l'orientació i transicions educatives. Manresa és la quarta ciutat on es presenta el catàleg que dimarts de la setmana vinent, a les 6 de la tarda, arribarà a Berga.