La regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament de Manresa ha engegat la Xarxa Manresa Escoles Innovadores (MEI). Es tracta d'un projecte de treball en xarxa adreçat a la transformació educativa, obert a tots els centres de la ciutat que hi vulguin participar.

La sala d'actes del Centre Cultural El Casino, va acollir la primera trobada amb l'assistència de 31 persones representants de les escoles per iniciar un projecte que dona continuïtat a la feina realitzada durant aquests tres anys a la xarxa local d' Escola Nova 21 de la Diputació de Barcelona i que actualment assumeix el Departament d'Educació de la Generalitat.

L'objectiu és treballar per a la transformació educativa i millora contínua que tenen els centres d'ensenyament de Manresa i avançar cap a una mirada més innovadora en el camp educatiu, així com esdevenir un espai per compartir reflexions pedagògiques, coneixements i bones pràctiques i poder, alhora, fer propostes de millora a la ciutat.

La Xarxa MEI tindrà una periodicitat de 4 o 5 sessions anuals, es celebrarà els dijous al matí, amb la participació d'una o dues persones per centre escolar i es preveu que les sessions tinguin unes dues hores de durada. Les trobades es realitzaran habitualment en diferents espais municipals.

Aquest curs 2019-2020, a banda d'aquesta primera reunió, s'han previst dues sessions més una al mes de març i l'altre al maig.