El tall de trànsit a la carretera de Santpedor de Manresa per reparar els enfonsaments de la calçada que hi han aparegut recentment s’allargarà més del previst inicialment. A més a més s’amplia la zona d’afectació fins al carrer Trueta. Segons l’Ajuntament de Manresa els enfonsaments els han causat avaries al clavegueram.

El tram que està tallat al trànsit és entre el carrer Balmes i el Menorca. A partir d’aquest dimecres, però, s’ampliarà el tall de circulació entre els carrers Menorca i el Doctor Trueta. Això comportarà que es talli al trànsit també el carrer Balmes a l’alçada del carrer Guifré el Pilós, en direcció carretera de Santpedor, per on fins ara s'hi podia circular.

Des del 20 de gener passat, la carretera de Santpedor de Manresa està tallada al trànsit, en tots dos sentits en l’esmentat tram entre els carrers Balmes i Menorca, que ara s’amplia. En un primer moment l’Ajuntament i Aigües de Manresa van anunciar que el tall duraria un mínim de 10 dies, però que es podria ampliar en funció de l’abast de les obres que s’hi haguessin de dur a terme. Finalment serà més del previst inicialment.

L’enfonsament es va detectar fa dies, però no se’n sabien les causes. Ara, un cop s’hi ha intervingut, els tècnics han determinat que la causa dels enfonsaments es deuen a avaries a la xarxa de clavegueram que gestiona Aigües de Manresa. Concretament s’han trencat dos petits claveguerons (les connexions del baixant dels habitatges amb la claveguera general), a banda i banda de la canonada principal. Els tècnics estan portant a terme les reparacions, que és previst que acabin a principi de la setmana vinent, quan es reobrirà al trànsit la carretera de Santpedor.

El tall de circulació afecta de manera important el servei de bus i el trànsit en general. En sentit ascendent, des de la plaça Mallorca la circulació es desvia pel carrer Menorca. En sentit descendent, el trànsit es talla a la plaça de la Creu, i cal baixar fins a Creu Guixera per anar cap a la carretera de Santpedor.

Les afectacions al trànsit d’aquests darrers dies de treballs són les següents:

  • Està tallat completament el trànsit de vehicles de la carretera de Santpedor, entre els carrers Balmes i Doctor Trueta.
  • Els vehicles que circulen per carretera de Santpedor provinents de la plaça Mallorca en direcció a plaça de La Creu es desvien pels carrer Menorca i Doctor Trueta. Es prohibeix l’estacionament en aquests vials per tal de facilitar el pas del transport públic de viatgers.
  • Es talla l’accés a la carretera de Santpedor des de plaça La Creu en direcció plaça Mallorca. Els vehicles es desviaran per l’avinguda de les Bases i carrer de Creu Guixera.
  • Es talla al trànsit el carrer Balmes a l’alçada del carrer Guifré el Pilós, en direcció carretera de Santpedor.

Per altra banda el servei del Bus Manresa modifica els seus recorreguts d’acord als desviaments de trànsit establerts

  • Ctra. Santpedor en direcció a Plaça La Creu: afectació L8 PERIMETRAL, que desvia el seu recorregut per carrers Menorca i Doctor Trueta. Sense parades anul·lades
  • Ctra. Santpedor en direcció a Plaça Bonavista: afectació L2 LA PARADA i L8 PERIMETRAL que desvia el seu recorregut a Pl. La Creu per continuar per avinguda de les Bases, Creu Guixera i recuperar a carretera Santpedor. Parades anul·lades: Valentí Almirall i Plaça Mallorca.

L'estiu passat Aigües de Manresa també va dur a terme obres importants a la carretera de Santpedor. En aquesta ocasió per renovar una xarxa del servei que havia quedat obsoleta.