L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC), a l'avinguda de les Bases de Manresa, 61-73, s'ha convertit en la seu de la primera fase de la Copa Cangur de Matemàtiques des de les primeres edicions. El concurs que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques, que enguany arriba a la 7a edició, es realitza el mateix dia arreu de Catalunya, i cada any té més participants, als quals sedueix plantejant reptes amb puntuació dinàmica, com el que depèn de l'oferta i la demanda.

L'edició d'enguany suposa un nou rècord, ja que nous centres de noves poblacions s'estrenaran en la competició, com Santa Coloma de Queralt, Solsona i Vic. Se celebrarà aquest dijous 30 de gener.

A Manresa hi conflueixen un total de 37 equips, de 20 centres de poblacions de les ribes del Cardener, del Ter i del Llobregat, la qual cosa demana una bona logística del concurs, que es realitzarà en dos torns (a 2/4 de 10 del matí i a 2/4 de 12 del migdia), gràcies a la implicació i el treball en equip de la UPC Manresa i del professorat del seu entorn.

Cada equip disposarà de 60 minuts per resoldre una col·lecció de problemes. Els grups competeixen entre ells contra rellotge i amb gran pressió, ja que la puntuació per a cada problema resolt es va modificant segons es desenvolupa el concurs. Aquest disseny el fa molt emocionant i promou que l'alumnat participant estableixi estratègies de joc i que pensi i debati amb profunditat els problemes resolts.

Els millors equips passaran a la fase final de la Copa Cangur, que tindrà lloc el dia 5 de març al Centre Cultural La Torreta de Montmeló.