Una cinquantena de participants, tots vinculats al món educatiu, van participar ahir en la jornada Diàlegs Educatius d'UManresa, que en aquesta darrera edició estava centrada en la conversa com a eina pedagògica.

Els participants van poder assistir a xerrades i tallers sobre com el diàleg pot esdevenir una eina cabdal en el món de l'educació. La conferència inaugural va ser a càr-rec de la doctora en neurociències i coordinadora del Màster en Neuroeducació Beatriz Fagundo, i de David Vilalta, mestre i membre de la unitat de formació permanent de l'ICE, que van tractar sobre la conversa com a eina de creació de coneixement.

La xerrada de cloenda va ser a càrrec de l'actriu i directora de teatre berguedana Lydia Canals, que va tractar sobre el silenci, i els assistents van debatre i experimentar sobre com comunicar-se amb els altres sense l'ús de la paraula, sinó buscant les emocions, les fragilitats, els contactes, les mirades i les unions corporals.

Els participants també van poder assistir a tallers dirigits per professionals de la pedagogia i que estaven centrats en l'art, en l'experimentació i en com co- municar.