Després de la signatura de l'acord, la Plataforma en Defensa de les Pensions i els Drets de la Gent Gran va fer públic ahir un comunicat en què mostrava el seu desgrat pel fet que «el partit polític de Ciutadans s'atribueixi un conjunt de mesures d'atenció a la gent gran discutides a la Comissió de Treball i Serveis Socials del Parlament de Catalunya quan en realitat aquestes millores són les que consten en l'acord que hem signat i en el Pla Estratègic que estem negociant» (vegeu Regió7 del 31 de generRegió7 ).

Segons el comunicat, l'acció de Ciutadans ha estat «desafortunada i oportunista», perquè «qui realment ha aconseguit aquestes millores és la Plataforma dels Pensionistes amb la seva lluita constant des de fa molt temps. És això el que ha donat realment els fruits i no aquesta acció concreta i oportunista que Ciutadans ens planteja ara i que vol atribuir-se».

En el comunicat, la Plataforma qualifica l'acord signat ahir d'«important» perquè «significa un salt endavant amb les polítiques d'atenció a les persones grans de Manresa».

Apunta, però, que s'haurà de complementar amb la discussió, la negociació i l'acord en el futur Pla Estratègic.

El fruit de la mobilització

La Plataforma assegura que l'acord signat és fruit de les converses mantingudes amb l'Ajuntament, però «sobretot de la mobilització i la lluita dels pensionistes de Manresa, amb les seves manifestacions, els seus actes, les seves concentracions setmanals a la plaça, que ja fa més d'un any i mig que s'estan fent».

Rebla la seva posició assegurant que es tracta d'un acord positiu, perquè aporta més recursos i compromet noves actuacions de l'Ajuntament. «Segurament no és tot el que volem i necessitem però és un important pas endavant».