Fins al 30 d'abril estarà oberta la convocatòria que fa l'Ajuntament de Manresa per concedir microcrèdits, sense interès, per finançar obres d'adequació de les condicions d'habitabilitat d'habitatges privats buits ubicats a Manresa. Les bases reguladores es poden consultar a la pàgina web de l'Ajuntament i a l'Oficina Municipal d'Habitatge, al carrer Amigant, número 5, al telèfon 93 878 23 82.

Els microcrèdits tindran un termini màxim de devolució de 6 anys i una amortització per quotes mensuals a partir de la finalització de l'execució de les obres.

L'import del crèdit cobrirà el pressupost de l'obra a finançar, exclòs l'IVA, amb el límit de la dotació pressupostària disponible en cada moment. Es tindrà en compte l'ordre de presentació de les sol·licituds.

Cada propietari o usufructuari podrà presentar fins a dues sol·licituds, corresponent cada una a un habitatge. La suma de les dues sol·licituds no podrà superar l'import de 12.000 euros.

Requisits dels sol·licitants

Les persones sol·licitants hauran de ser propietàries o usufructuàries de l'habitatge. Queden exclosos els grans tenidors.

L'habitatge ha d'estar desocupat a la data de la sol·licitud i fins que no reuneixi les condicions d'habitabilitat. Les obres podran referir-se a un habitatge que ja tingui la cèdula d'habitabilitat, però que requereixi obres per mantenir o aconseguir novament les condicions mínimes d'habitabilitat.

Les obres per a les quals es pot demanar ajut són de dotació dels elements mínims de l'equip de cuina, de la cambra higiènica, accessibilitat interior, evitar perill per pavimentació deficient, instal·lació elèctrica, d'aigua calenta, per a la rentadora, col·locació de baranes, envans, portes, mesures d'eficiència energètica i de ventilació, de salubritat i il·luminació de l'accés a l'habitatge.