Aquest diumenge, 16 de febrer, se celebra la 42ena edició del Carnestoltes Infantil de Manresa, una festa adreçada sobretot al públic familiar. La gran cercavila, organitzada per l'Ajuntament de Manresa i Imagina't, s'iniciarà a 2/4 de 12 del migdia a la Plana de l'Om i acabarà a la Font de les Oques.

Enguany, la temàtica comuna del Carnestoltes Infantil serà "la música". Les inscripcions per participar a la rua s'han tancat amb 18 comparses, que aportaran 2.630 participants; si hi afegim les batucades i grups musical, més les persones que s'hi afegeixin al final de la rua, es calcula arribaran a les 3.000 persones.

A les 11.00 h les comparses inscrites es concentraran al C/ Alfons XII. I a les 11.30 h s'iniciarà el recorregut que passa per la Plana de l'Om, el C/ del Born, la Pl. Sant Domenec, el primer tram del Passeig Pere III, la Plaça de Cris Rei, el C/Àngel Guimerà i el C/ Carrasco i Formiguera per arribar a la Plaça de la Font de les Oques on hi haurà la festa final.

La principal novetat d'aquest any serà l'estrena de vestuari i carrossa del rei i la reina Carnestoltes amb Marc Lago i Janaina Santana, estudiants del Cicle Formatiu Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d'Actuació Teatral. Els vestits del rei i la reina Carnestoltes han estat confeccionats per Leo Fíguls i dissenyats per Marga Riera a partir de les idees dibuixades per alumnes de 5è i 6è de les escoles l'Espill, Jeroni de Moragas, Muntanya del Drac, Renaixença, La Salle, Sant Ignasi, Valldaura i Vedruna en el marc del Consell d'Infants del curs 2016-2017. La carrossa també nova i dissenyada per Txema Rico, també plena de colors, té elements dedicats als instruments de les batucades que solen acompanyar les rues de carnaval, i hi apareixen màscares, barrets i serpentines de colors.

A nivell musical i d'animació, el cercavila compta amb la participació dels Tabalers de Xàldiga, Les Vilatukades, la Unió Musical del Bages, els xanquers arlequinats Minairons, els gegants esbojarrats "Rei de Bastos" i la "Puta d'Oros" i els Batrakes.

Finalment, la festa finalitzarà partir de les 13 h a la Plaça de les Oques, amb ballaruca i recepció de les comparses participants per la Companyia "De Parranda" i la salutació del rei i la reina.