L'Institut d'Odontologia i Maxil·lofacial Avançada (IOMA) de la Clínica de Sant Josep de Manresa s'ha dotat d'un escàner intraoral d'última generació que permet oferir un servei 100 % digital. L'aparell és menys invasiu que les tècniques que s'utilitzen tradicionalment, i permet als professionals fer un estudi previ abans de tocar res de la boca del pacient.

Es tracta d'un dispositiu electrònic que, mitjançant un software, permet capturar imatges directament de la boca del pacient. Es poden extreure impressions en 3D i a color. Segons IOMA, això permet obtenir una impressió totalment precisa, amb la qual cosa es guanya fiabilitat a l'hora de realitzar qualsevol tipus de tractament odontològic.

A això cal sumar-hi, segons el mateix institut d'odontologia, el factor rapidesa. L'escàner de la boca es pot fer en pocs minuts. La impressió 3D també permet reduir possibles errors si es compara amb la presa d'impressió tradicional, que acostuma a fer-se amb guix i amb un material anomenat alginat. Tot plegat permet que reduir el nombre de visites.

L'Institut d'Odontologia i Maxil·lofacial Avançada ja utilitzava un aparell d'aquestes característiques a través d'un acord. Ara n'ha adquirit un en propietat. S'ha fet amb la col·laboració de l'empresa de Santpedor Avinent Implant System, capdavantera en el seu sector.