Ampans ha revalidat per tercera vegada consecutiva el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+ amb una puntuació que supera l'anterior i l'aproxima als 600 punts. Segons la Fundació d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, això la «consolida entre un grup molt reduït d'organitzacions i empreses amb un sistema d'assegurar la qualitat reconegut amb aquest segell d'or».

El segell que atorga el Club Excel·lència en Gestió en representació de l'European Foundation for Quality Management (EFQM) és un reconeixement a una trajectòria de millora constant dels processos de treball, a una cultura organitzativa que proporciona una visió global per impulsar i estimular aquesta millora contínua i facilitant entendre la relació que hi ha entre allò que l'organització fa i els resultats que obté.

L'EFQM és una fundació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que té més de 500 socis en més de 55 països.

Aquesta fundació defineix el Model EFQM de Qualitat i Excel·lència com a via per a l'autoavaluació i la determinació dels processos de millora contínua en entorns empresarials i organitzatius tan públics com privats, i és un referent per a les empreses i organitzacions de la Unió Europea.

Per al director general d'Ampans, Toni Espinal, la renovació del segell d'or era un repte difícil perquè l'exigència de mantenir-se en aquest estàndard de qualitat és cada cop més elevada.

Ampans ha renovat aquest segell en la categoria d'or i ha assolit millor puntuació a cada edició. Per a Espinal «l'èxit és fruit del compromís del personal d'Ampans, el principal actiu de l'entitat, i és per tant un reconeixement a molts anys de treball, impulsant de forma permanent accions de millora per assolir la missió de l'entitat en l'acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat».

És la tercera vegada que Ampans obté el segell EFQM 500+, la categoria d'or. L'any 2015 va celebrar la fita en un acte amb destacades figures de l'àmbit empresarial i econòmic, com és el cas de l'economista Xavier Sala i Martín que va destacar la capacitat d'Ampans per innovar, afirmant textualment que «ha inventat un nou model d'entitat social que d'aquí a uns anys molts imitaran».

800 treballadors

Ampans és una fundació amb més de 800 professionals que treballa per promoure l'educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat, creant i gestionant centres, serveis, programes i suports. El desembre del 2019 acompanyava 2.334 persones en serveis d'escola d'educació especial, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, lleure, esport i tutela.