La fase de participació del Pla d'Actuació Municipal (PAM) que impulsa l'Ajuntament de Manresa continua en marxa amb una molt bona acceptació per part de la ciutadania, ha valorat el consistori. Fins avui, un total de 832 persones han participat en aquesta fase, de les quals 157 ho han fet assistint de forma presencial i 675 a través del web. El termini per valorar les actuacions del PAM a través del web s'ha ampliat fins al proper 15 de març.

Del total de persones que han participat en les sessions presencials, 54 ho van fer a la sessió dedicada a "Manresa, ciutat verda i sostenible"; 39 a la sessió de "Manresa, ciutat dinàmica i d'oportunitats", 39 a la dedicada a "Manresa, ciutat de trobada i acollidora"; i 25 a la sessió "Manresa, ciutat cívica, propera i compromesa".

A les quatre sessions participatives presencials, a banda de les persones que ho van sol·licitar, s'hi va convidar específicament a diversos col·lectius de la ciutat, dels àmbits econòmic, social, cultural, esportiu, associacions de veïns, representants dels consells de districte, etc.

Pel que fa a la participació i opinió a través del web, les persones participants han pogut valorar les propostes del PAM, que consten de cinc eixos temàtics, amb un total de 25 objectius estratègics i 250 actuacions. Les valoracions realitzades estan obtenint puntuacions mitjanes superiors a 4 sobre un màxim de 5. Es poden consultar en aquest enllaç.

A banda de les valoracions de les propostes, 68 ciutadans han fet arribar també aportacions i suggeriments que desgranades suposen 124 opinions/propostes.

Actualment, i fins que no es tanqui l'espai web de valoració de les actuacions del PAM, l'Ajuntament continua fent l'anàlisi de totes aquestes opinions, valoracions i aportacions recollides tant en les sessions participatives com les obtingudes a partir de la web.

Un cop acabada aquesta fase de participació, s'elaborarà el document definitiu del PAM, que es presentarà públicament, a l'entorn del mes d'abril, per ser aprovat posteriorment al Ple Municipal. La pàgina web continuarà activa i s'hi anirà incorporant tota la informació sobre els objectius i accions (calendarització, pressupost...). També s'anirà actualitzant el grau d'execució de cadascuna de les propostes.