L'Associació de Veïns de Cal Gravat-Bufalvent denuncia que des de començament d'any han augmentat els actes incívics al barri, que no només han afectat elements urbanístics sinó que també han generat sensació d'inseguretat entre el veïnat que hi viu.

Expliquen que a la pista poliesportiva, en concret a les grades, «sembla que s'hi hagi celebrat alguna festa, amb un evident rastre de brutícia: papers, gots de plàstic, vidres, i també amb la trencadissa dels llums de dos dels quatre fanals que il·luminen les deteriorades grades». Recorden que, just davant d'aquesta zona, es van cremar els tres contenidors del carrer de Puig i Cadafalch.

Diumenge passat, a la zona verda de davant l'institut Cal Gravat «van arrencar sis tutors [l'estructura que es posa al voltant dels arbres perquè creixin rectes] de la plantada col·lectiva d'alzines que va realitzar l'associació setmanes enrere, amb la sort que els plançons no van quedar afectats».

D'altra banda, «a la plaça de Cal Gravat es va arrencar el Biblioniu, el servei d'intercanvi de llibres, que actualment està pendent de reparació pel personal de manteniment de l'Ajuntament. A això s'hi ha de sumar una gran quantitat de pintades i grafits en parets i zones públiques del barri». L'entitat remarca que «l'apreciació que tenim el veïnat davant d'aquest augment d'actes és una sensació d'inseguretat creixent al barri que creiem que s'hauria de revertir». Com a mesures que creuen que podrien ajudar a canviar aquesta situació proposen «la presència del guàrdia de barri o de patrulles policials recurrents».