L'Ajuntament s'ha congratulat de la bona marxa del procés participatiu del Pla d'Actuació Municipal (PAM), un document que té l'objectiu de definir el full de ruta, els objectius i les actuacions de l'actual mandat de l'Ajuntament de Manresa de manera participativa. De moment, hi ha un document inicial que s'enriquirà amb el procés de participació que va arrencar el 14 de gener passat a la web del PAM i el 4 de febrer, pel que fa a les sessions presencials. De moment ja ha sumat les aportacions de més de 800 persones.

Fins ahir, un total de 832 persones havien participat en aquesta fase, de les quals 157 ho van fer assistint de forma presencial i 675 al web www.manresa.cat/pam. El termini per valorar les actuacions del PAM a través del web s'ha ampliat fins al proper 15 de març.

Cinc sessions presencials

Del total de persones que han participat en les sessions presencials, 54 ho van fer a la dedicada a Manresa, ciutat verda i sostenible; 39 a la sessió de Manresa, ciutat dinàmica i d'oportunitats, 39 a la dedicada a Manresa, ciutat de trobada i acollidora; i 25 a la sessió Manresa, ciutat cívica, propera i compromesa. A banda de les persones que ho van sol·licitar, a les quatre sessions s'hi va convidar específicament diversos col·lectius de la ciutat, dels àmbits econòmic, social, cultural, esportiu, associacions de veïns, representants dels consells de districte, etc.

Quant a la participació i opinió a través del web, les persones participants han pogut valorar les propostes del PAM, que consten de cinc eixos temàtics, amb un total de 25 objectius estratègics i 250 actuacions. Les valoracions estan obtenint puntuacions mitjanes superiors a 4 sobre un màxim de 5. Es poden consultar a www.manresa.cat/pam/pam/resultat.

A banda de les valoracions de les propostes, 68 ciutadans han fet arribar, també, aportacions i suggeriments que desgranades suposen 124 opinions/propostes.

Actualment, i fins que no es tanqui l'espai web de valoració de les actuacions del PAM, l'Ajuntament continua fent l'anàlisi de totes aquestes opinions, valoracions i aportacions recollides tant en les sessions participatives com les obtingudes a partir de la web.

Un cop acabada aquesta fase de participació, s'elaborarà el document definitiu del PAM, que es presentarà públicament, a l'entorn del mes d'abril, per ser aprovat posteriorment al Ple Municipal. La pàgina web continuarà activa i s'hi anirà incorporant tota la informació sobre els objectius i les accions (calendarització, pressupost...). També s'anirà actualitzant el grau d'execució de cadascuna de les propostes que inclou.