El paper de la innovació en el camp de la salut. És el debat que hi haurà aquest dijous a la sala d'actes de l'Hospital de Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia per explicar què s'està fent en aquest àmbit al territori, posar-ho en valor i també amb la voluntat que puguin sorgir possibles aliances i col·laboracions entre empreses, emprenedors i institucions.

L'acte és organitzat per l'Ajuntament de Manresa a través del Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) i amb la col·laboració d'Althaia i UManresa. La jornada se celebrarà de les 9 del matí a les 2 del migdia.

Comptarà amb la presència de Joan Bigorra, doctor en Medicina, assessor sènior d'Innovació del Hospital Clínic de Barcelona i director d'Innovació de l'Institut de Salut Global de Barcelona que parlarà sobre "El present i el futur de la Salut per tothom: Innovar o Innovar".

A continuació, el responsable de Desenvolupament de Negoci dels sectors Salut i Esport a Eurecat, Xavier Catasús farà una breu aproximació a "La tecnologia com a eina facilitadora de la innovació en Salut".

A la segona part de la jornada, a partir de les del matí, es coneixeran diferents experiències que ja s'estant duent a terme al territori. Es presentaran sis projectes que ja estan en marxa, en els que hi ha la col·laboració entre empreses i institucions. Després es donarà pas a un nou bloc en el que hi tindran cabuda quatre projectes emergents, alguns en fase d'investigació, i d'altres en un estadi ja més avançat.

La jornada és gratuïta. Cal inscripció prèvia a https://www.manresa.cat/cedem/article/8149-properes-jornades. L'acte el presentarà la periodista Aina Font

Programa

  • 8.30- 9.00. Obertura i acreditacions.
  • 9.00 - 9.15. Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec d'Alfons Hervàs, Director de Qualitat i Coneixement d'Althaia, responsable de l'àrea d'innovació; i Cristina Cruz Mas, regidora delegada d'Ocupació, Empresa i Coneixement.
  • 9.15 - 10.00. Conferència inaugural. El present i el futur de la salut per tothom: innovar o innovar. Joan Bigorra, Doctor en Medicina, Assessor Sènior d' Innovació del Hospital Clínic de Barcelona i Director d' Innovació del Institut de Salut Global de Barcelona.
  • 10.00 - 10.20. La tecnologia com a eina facilitatadora de la innovació en salut. Xavier Catasús, responsable de Desenvolupament de Negoci dels sectors Salut i Esport a Eurecat.
  • 10.20 - 11.00. Cafè

Sinèrgies entre empreses i institucions.

  • Intel·ligència artificial per el diagnòstic de la retinopatia diabètica. A càrrec de Dídac Royo, CTO (Chief Technology Officer) i co-fundador d'OPTRetina i de Josep Vidal, tècnic de recerca i innovació. Gerència Territorial Catalunya Central.
  • Medicina i atenció personalitzada utilitzant tecnologia 3D a Althaia. A càrrec d'Albert Giralt, Director General d'Avinent Implant Systems i de Bartomeu Ayala, Cap de formació i desenvolupament d'Althaia i responsable de la unitat 3D.
  • L'spinoff "Interactive Clinics", una plataforma on-line basada en la validació digital de les dades "PRO" (Patient-Reported Outcome). A càrrec de Xa vier Gironès, Director d'Innovació i Recerca de la UManresa- FUB i de Miquel Martín, CEO de BitGenoma.
  • El CISARC, innovació en simulació aplicada a salut-social. A càrrec de Carlota Riera, Degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC).
  • Innovant en la gestió. Del lideratge jeràrquic als equips autogestionats. A càrrec d'Alba Oms, Gerent de Sant Andreu Salut.
  • InMens, coneixement i serveis en un entorn digital. A càrrec de Judit Carreras, Gerent d'Amalgama7 i d'Alba Cortina, Directora de l'escola d'educació especial Jeroni de Moragas de la Fundació AMPANS.

Noves oportunitats

  • Wearables: Internet de les coses en el camp de la salut. A càrrec de Pere Palà, Director del grup de recerca CIRCUIT: Circuits i Sistemes de Comunicació de la UPC.
  • HealthQuay, intel·ligència artificial al servei de les persones. A càrrec de Marc Rafat, Co fundador i CEO de Health Quay.
  • Tecnoajudes: tecnologia de baix cost al servei de la diversitat funcional. A càrrec de Cristina Garcia, Enginyera Tècnica en Telecomunicacions i tècnica de so del Canal 3/24, Albert Comaposada,tècnic de so del Canal 3/24 i especialista en programació Maker i Marc Sanclimens, tècnic de so del Canal 3/24 i tècnic electrònic Maker.
  • V-Chair, the digital health Smart-Care-Robot. A càrrec de Sònia Riera, CEO de Control-Live. Entitats col·laboradores: Althaia, FUB, Sant Andreu Salut.
  • Cloenda.Cristina Cruz Mas, Regidora delegada d'Ocupació, Empresa i Coneixement de l'Ajuntament de Manresa.