El PSC, per boca del portaveu del Grup Municipal, Felip González, ha denunciat que «l'equip de Govern de l'Ajuntament ha fet trampa a l'hora de treure a la llum les dades de participació de la primera fase del procés participatiu del Pla d'Actuació Municipal (PAM)».

Fa notar que, segons el Govern manresà, «van participar 157 persones a les quatre sessions presencials (54 a la primera, 39 a la segona, 39 a la tercera i 25 a la quarta). Tanmateix, el que no especifica és que dintre d'aquests números hi compten el regidors i regidores del Govern i de l'oposició, així com els i les caps de servei i tècniques i tècnics municipals que l'equip de govern va obligar a ser-hi».

Posa com a exemple que «a la sessió a la qual diuen que van participar 25 persones, no tenen en compte que 11 de les 25 eren regidors i regidores (alcalde inclòs), i que també hi havia 5 tècnics municipals. Per tant, només 9 persones no vinculades directament a l'Ajuntament hi van assistir, i bona part d'elles ja eren repetidores de les altres 3 sessions anteriors».

Per al PSC, «amb la seva nota de premsa, l'equip de govern va fer una mena de fake news per donar a entendre que el procés participatiu havia estat un èxit quan, en realitat, la participació ciutadana ha estat molt més que minsa». A més, segons el seu portaveu, «els pocs participants no han pogut aprofundir gens en el PAM exposat perquè ha faltat concreció, convicció i comunicació en el procediment».