El manresà Sergi Gamisans, de 26 anys, interpreta durant la Fira de l'Aixada un dels personatges centrals, el rei Pere III, que va autoritzar els manresans a construir la Sèquia. És el quart i últim any que es posa en el paper del noble. Normalment, els actors principals canvien cada tres anys, però com que per a la propera edició es volen introduir canvis importants en tots els actes centrals, li van proposar que fes ell aquest paper un any més. Parlem amb ell mentre es vesteix a l'edifici del Coro de Sant Josep, on ho fa el gruix dels actors abans d'iniciar el seguici.

Com han estat aquests anys fent de rei?

És molt divertit, i en el meu cas, que vaig començar actuant a l'Aixada als 12 anys -explicàvem farses amb la Mireia Cirera-, he aconseguit un paper central que sempre havia volgut tenir. Abans, vaig fer de farsant, vaig portar els estendards del rei i del bisbe, també amb un grup d'amics vam crear un espectacle...

I l'any que ve, després del rei?

Encara no ho sé, però seguiré vinculat a la fira segur.

Quin moment recordes més?

El primer any recordo molt pujar dalt del cavall, tota la cercavila, la gent cridant «volem aigua!», «visca el rei»»... És molt impressionant. I el que mai oblidaré és el primer cop que vaig sortir al balcó de l'ajuntament, em vaig quedar flipant, et tira enrere veure tothom allà a la plaça.

Com et prepares?

Fem molts assajos, en el meu cas per saber com es mou un rei, amb superioritat, poder, ostentació. A més, jo, perquè m'agraden aquestes coses, m'he mirat la vida del rei Pere i moltes sèries medievals.

Què ha canviat des de la primera vegada que vas pujar al cavall?

No té res a veure com vam actuar fa quatre anys de com actuarem en aquesta edició. Els guions són els mateixos, però la posada en escena ha canviat molt. A mesura que interpretes el paper, et fixes i entens coses noves, i li pots donar un toc diferent.