La Fundació del Convent de Santa Clara, que dirigeix sor Lucia Caram, busca mil persones que puguin aportar cent euros l'any i mil que en puguin aportar deu cada mes. L'objectiu és mantenir els projectes d'habitatge que té en marxa: la Residència Rosa Oriol per a persones sense sostre i els 22 pisos que té cedits on acull famílies i persones en situació d'extrema vulnerabilitat. Alerta que necessita ajuda urgent per fer-ho.

Explica que "la realitat de la gran quantitat de persones que al nostre entorn han perdut la feina, de persones que fugen de la guerra i la misèria, i de joves que es troben a la intempèrie, sense possibilitat de sobreviure, ens preocupa. Però a més ens angoixa que a dia d'avui, entre nosaltres, al Km0, a Manresa, tinguem famílies que tenen ordres de desnonament i altres tantes estan vivint en pisos en situacions d'alt risc i perill, sense aigua i llum, amb condicions d'humitat que fan que l'espai no sigui bo per la salut, amb finestres i portes trencades..."

"Estem molt pitjor que en el que creiem era el punt més greu de la crisis, i malgrat això no tenim més ajudes, i fins i tot algunes que eren fixes, han caigut en els últims mesos".

"Solucionar aquesta situació dramàtica, poder mantenir en funcionament la residencia i els 22 pisos de la fundació, i donar suport a famílies molt vulnerables, és la nostra prioritat".

"Volem fer una crida urgent, greu, coresponsable, suplicant, perquè ens ajudeu a poder ajudar, a evitar que hi hagi situacions d'extrema pobresa i sobretot que hi hagi nens i ancians que es vegin en situació d'extrem perill per la seva vida, la salut i dignitat. Comencem una campanya per tal d'aconseguir: mil persones que aportin 100€/any i mil persones que aportin 10€/mes.

Els que puguin fer aquest esforç, els demanen que contactin amb: Josep Ribera Ferrer, josep@fundaciodelconventdesantaclara.org, trucant al 93 873 49 28 o visitant-lo a la Residència Rosa Oriol a la Ctra de Vic 183.

També es poden conèixer els projectes de la fundació a la seva pàgina web.