La Fira de l'Aixada ha celebrat aquest cap de setmana la 23a edició i ha mostrat de nou als manresans i a la resta de visitants vinguts d'arreu el seu poder escènic. Sis grups de teatre i dansa han estrenat espectacle nou i s'ha creat també un nou col·lectiu, el Personal, format per antigues zíngares. Cada any, algunes de les entitats artístiques que participen a la fira renoven els guions i els balls.

Al llarg del cap de setmana, els espais de la ciutat amb escenari on es duien a terme les representacions artístiques han estat els que han viscut les aglomeracions de gent més destacades, i entre el públic es respirava expectació per descobrir els canvis dels espectacles respecte a les edicions anteriors de l'Aixada.

En aquesta pàgina poden veure una imatge i un resum de cadascuna de les noves actuacions, a les quals cal sumar les dues farses que han estrenat els Farsants Universals d'Arreu i d'Enlloc, La sopa de pedres i L'arbre generós.

Canvis en la propera edició

Els responsables de la coordinació artística ja treballen, juntament amb una dramaturga que ha acompanyat dos mesos els actors i actrius principals als assajos, en la renovació del guió i en la posada en escena dels espectacles centrals, basats en les figures del rei Pere III i del bisbe Galceran Sacosta. Així ho ha explicat a Regió7 Tàtels Pérez, una de les coordinadores. Des del 2014 no es canvien les escenes principals.