Les conseqüències col·laterals del coronavirus s'han començat a notar a Manresa. Ahir es va suspendre la conferència inaugural del cicle Ignàgora, que s'havia de celebrar a la Cova, perquè qui l'havia de pronunciar, professora a la Universitat de Girona, ha estat en contacte amb una afectada, també professora universitària. Així mateix s'ha suspès l'11a Jornada de Geriatria que cada any se celebra a Manresa. En aquest cas s'ha seguit la recomanació de les autoritats sanitàries perquè professionals de la sanitat evitin congressos i trobades científiques.

La conferència «Els valors (avui) del turisme espiritual» havia de ser ahir el punt de partida del cicle Ignàgora que organitza la Fundació la Cova i l'Ajuntament de Manresa. L'havia de pronunciar la professora de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, Sílvia Aulet. Segons ha pogut saber Regió7, es va suspendre perquè Aulet hauria estat en contacte amb una de les dues persones de Girona que s'han confirmat que tenen el coronavirus. Es tracta d'una professora també de la facultat de Turisme.

Per altra banda, el 26 de març era previst que més d'un centenar de professionals sanitaris participessin a l'11a Jornada de Geriatria del Bages. S'ha suspès. Era organitzada per la Fundació Althaia, Sant Andreu Salut i l'Institut Català de la Salut (ICS), i s'havia de fer a la sala d'actes de la Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa). L'objectiu és evitar contagis a professionals sanitaris.

Es dona la circumstància que dissabte actua a Manresa el Gran Circ Acrobàtic Nacional de la Xina. L'actuació es manté tenint en compte que la companyia està de gira a l'Estat espanyol des d'abans de Nadal, quan no s'havien encès les alarmes. Les entrades pràcticament estan exhaurides.