L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va advertir ahir que alguns països no es prenen seriosament l'amenaça del Covid-19, i va demanar una total implicació dels seus governs en la lluita contra l'epidèmia, en lloc de deixar aquesta tasca únicament les seves xarxes sanitàries.

«Ens preocupa que alguns països no s'estiguin prenent el problema prou seriosament o que hagin decidit que no poden fer res», va alertar el director general de l'organització, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a la roda de premsa que convoca cada dia. Va declinar donar exemples concrets, però va assegurar que aquests països «no estan mostrant el nivell de compromís polític que mereix l'actual amenaça que tenim», i va advertir que l'epidèmia de coronavirus «no és un simulacre».

«No és el moment d'abandonar o de donar excuses», va afegir. Va insistir que no només els ministeris de salut han de posar tots els esforços en la contenció del coronavirus, sinó que ha de ser un esforç coordinat de tota la xarxa estatal, unida a el sector privat. «Seguretat, diplomàcia, finances, comerç, transport, informació ... tot el govern ha d'estar involucrat», va recalcar el metge etíop.

Tedros va informar que en les últimes 24 hores el nombre de casos de Covid-19 al món s'han elevat a 95.265 (143 més a la Xina i 2.055 a la resta de països), mentre que els morts arriben a 3.281.

El màxim responsable de l'OMS va remarcar que Corea de Sud, el segon país més afectat amb més de 5.200 casos, està mostrant «signes positius», amb una progressiva reducció del nombre d'infeccions diàries, tot i que encara en són mig miler al dia.