La PAHC Bages ha entrat aquest divendres al matí a l'edifici de l'Ajuntament de Manresa i s'ha instal·lat al hall per reclamar una millora per a l'Abderrahman Latrach i la seva família, que tenen una ordre de desnonament oberta amb data de dilluns vinent i que pot produir-se en qualsevol moment, segons denuncien fonts de l'entitat. La plataforma demana que s'utilitzi el nou decret d'habitatge (aprovat aquesta setmana pel Parlament) per multar grans tenidors i entitats bancàries que no ofereixin lloguer social a les famílies en situació d'emergència habitacional.

Latrach, pare de tres filles i amb la dona embarassada, viu en un habitatge al carrer Barcelona de Manresa, que és propietat de Burés 2001. Aquest dimecres, una comitiva judicial es va presentar a casa seva amb la sisena ordre de desnonament, però membres de la plataforma i ell mateix van aconseguir un ajornament del desnonament, tal com ja va explicar Regió7.

Avui, una quarantena de persones s'han concentrat a la plaça Major convocades per la PAHC i algunes han entrat a l'edifici consistorial, amb una pancarta amb el lema «Per l'aplicació del nou decret d'habitatge. Volem solucions». Al cap de mitja hora de ser a l'Ajuntament, la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs, i el regidor d'Habitatge, Jamaa Mbarki, s'han reunit amb Latrach.

Segons membres de la plataforma presents en l'acció d'aquest divendres, la reunió ha acabat amb el compromís, per part dels representants del consistori, de buscar una solució per al cas de l'Abderrahman i intentar aturar el desnonament, per al qual el jutjat ha fixat la data oberta de dilluns que ve, és a dir, que a partir d'aquell dia es podria produir en qualsevol moment.

Tot seguit recollim les demandes de la plataforma:

- Que l’alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, i la directora de l’Agència Catalana de l’Habitatge, Judith Gifreu, responguin a la carta reclamant una solució que l’Abderrahman els va enviar el 19 de febrer mitjançant l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Manresa.

- Que l'ajuntament pressioni per l’aplicació immediata del nou decret llei que obliga a Bures 2001 SL, propietària del pis de l’Abderraman a fer-li un lloguer social al seu mateix habitatge.

- Que utilitzi el nou decret com per exemple ha fet l’Ajuntament de Barcelona en el cas del Bloc Llavors per multar a Bures 2001 SL per no haver ofert lloguer social a l’Abderraman.

- Que l’Ajuntament prengui partit exigint a jutjats la no aplicació dels desnonaments oberts, recordant que el parlament de Catalunya s’hi va posicionar en contra, i tingui en compte la violència que suposa per una família amb 3 menors i amb la dona embarassada una situació de màxima vulnerabilitat com és un desnonament amb data oberta.

- Que l’Ajuntament de Manresa denunciï públicament la falta de recursos i el mal funcionament de la mesa d'emergència, que per exemple en el cas de l’Abderrahman que ja porta 6 ordres de desnonament i encara no ha tingut capacitat d’oferir una alternativa habitacional digne per a aquesta família.

- Que d’una vegada per totes l’Ajuntament de la nostra ciutat elabori un pla d'emergència en qüestió d’habitatge i que defensi a les veïnes de la ciutat de l’especulació salvatge a les que estem sotmeses.