L'Ajuntament de Manresa ha fet un altre pas per dotar el mercat municipal de Puigmercadal d'un petit supermercat amb productes de proximitat i ha aprovat la licitació del contracte.

El supermercat s'ubicarà a un local de 278 metres quadrats situat a la planta baixa del mercat municipal amb façana al carrer de La Canal, situat al fons de la nau principal. A banda d'aquest espai, els adjudicataris tindran lloc de magatzem, oficina i vestidors.

La vigència del contracte serà fins el 26 de juliol de 2036, que és la mateixa data de venciment de les concessions administratives de la resta d'establiments del mercat. La vigència serà prorrogable per un termini màxim de cinc anys.

La regidora d'Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau, ha explicat que «els espais buits del mercat són una oportunitat per convertir el Puigmercadal en un viver o incubadora de projectes alternatius que anteposin els valors socials als interessos lucratius».

Segons Masgrau, el govern municipal entén que, des d'una perspectiva de servei públic, l'Ajuntament ha de prioritzar aquells projectes amb major interès social enfocats a valors emergents com l'alimentació saludable, la sobirania alimentària, el foment de la producció agroalimentària de proximitat o el consum responsable i que siguin coherents amb la promoció de l'entorn rural i del desenvolupament urbà sostenible.

Masgrau ha assegurat que els criteris d'adjudicació establerts són que es fomenti la qualitat i l'ús responsable dels recursos ambientals, fomentar la minimització del malbaratament alimentari, que sigui una empresa d'economia social sense ànim de lucre i que apliqui paritat de gènere, entre d'altres.

Ecosistema econòmic i social

Per a la regidora de Comerç és important que aquesta aposta contribueixi a generar un ecosistema econòmic i social tant a dins del mercat com a l'entorn i que aporti la singularitat i especialització que es pretén aconseguir.

Masgrau ha explicat que durant els tres anys i dos mesos transcorreguts des de la recuperació de la gestió municipal del mercat Puigmercadal s'han fet diferents intents de buscar, fins ara sense èxit, un dinamitzador adequat de l'espai que encaixi en l'objectiu d'apostar pel producte local i de proximitat, molt més ecològic. «Convertir l'espai en un clúster alimentari de primer ordre és un dels interessos que tenim a nivell de govern», ha explicat, aprofitant que la gestió directa del mercat ofereix «enormes reptes i oportunitats».