El campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ha decidit suspendre les pràctiques que els estudiants d'Infermeria realitzen a diversos centres assistencials de Manresa i comarca, a causa del coronavirus. La mesura es començarà a aplicar aquest dilluns a la tarda i afecta un centenar d'estudiants de tercer. La situació es mantindrà fins a nou avís.

La decisió l'ha pres la pròpia Facultat de Ciències de la Salut del campus Manresa de la universitat atenent l'evolució de la infecció.

Les pràctiques dels estudiants d'infermeria són rotatòries. Les realitzen alumnes de tots els cursos, des de primer fins a quart. Ara, però, eren els de tercer qui les realitzaven.

Els alumnes de Fisioteràpia també fan pràctiques. En aquest cas també hi ha hagut anul·lacions d'algunes, però han sigut puntuals.

El campus Manresa de la UVic-UCC també ha anul·lat, els darrers dies, diverses sessions programades al Centre Internacional de Formació Continua de l'àmbit de la salut. Alguna d'aquestes sessions es va poder fer igualment en línia.

Seguint les recomanacions del departament de Salut i del ministeri de Sanitat de suspendre o ajornar qualsevol congrés o jornada mèdica, també es va suspendre la Jornada del Dia Europeu de Logopèdia.

Per aquest mateix motiu a Manresa també s'ha ajornat la Jornada de Geriatria del Bages que s'havia de dur a terme el 26 de març. Era organitzat per Althaia, Sant Andreu Salut i l'ICS, i s'havia de fer a la sala d'actes de la Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa).

Ja fora de la universitat, divendres passat el departament d'Educació va instar a escoles i instituts que fan el grau mitjà d'auxiliar d'infermeria que ajornessin les pràctiques dels seus alumnes. A Manresa afectaria a l'institut Guillem Catà i a l'escola Joviat. A Igualada se'n ressentirien els estudiants de l'institut Milà i Fontanals.