La marató de quinze hores de jocs organitzada pel CAE arriba aquest cap de setmana a la desena edició, amb una important presència de creadors, com Eugeni Castaño, Xavier i Roman Aixendri, Ramon Balcells i Manuel Gómez , l'aposta pels jocs de rol i més de mig miler de possibilitats de passar-s'ho bé.

El Tast de Jocs es portarà a terme dissabte, de 2/4 de 5 de la tarda fins a la 1 de la matinada de diumenge, i diumenge, d'11 del matí a 2/4 de 2 de la tarda i de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre. L'activitat central serà una macroludoteca, amb una selecció de més de 500 jocs de taula i orientadors del CAE.

Aquesta ludoteca s'ubicarà a la sala d'exposicions del Centre Cultural El Casino i estarà en funcionament durant les 15 hores del certamen.

Enguany s'ha donat més pes a una programació d'activitats complementàries amb l'objectiu de diversificar l'oferta lúdica i oferir punts d'interès molt més específics amb la voluntat d'atreure a persones amb inquietuds lúdiques més concretes.

Cúpules i resolució d'enigmes

Al Tast de Jocs es podrà jugar a partides de jocs de pistes i de resolució d'enigmes i a partides de jocs sobredimensionats (Cargolino Valentino, Marràqueix, Ricochet Robots i Jumpy Jack). També hi haurà un espai de jocs de construcció com Cuboro, Tom Tect i Cims Barcelona.

Una novetat d'aquesta edició seran els tallers de construcció de cúpules amb peces de fusta.

S'ha convidat Eugeni Castaño, un dels creadors de jocs de taula més actiu de Catalunya, que serà dissabte a la tarda compartint partides i mostrant jocs en què actualment està treballant.

Dissabte a la tarda i diumenge a la tarda, Xavier Aixendri dinamitzarà partides de Cultos Innombrables. Dissabte a la tarda, Ramon Balcells farà el mateix amb Super High School i dissabte a la nit, Roman Aixendri ho farà amb El Año Tranquilo. Diumenge al matí, Manuel Gómez Estruch dirigirà el seu joc Kobold.

Diumenge al matí regidors de grups municipals de l'Ajuntament de Manresa s'enfrontaran en una partida del joc de taula Municipa! Atreveix-te a governar una ciutat, de Ferran Renalias i Nasi Muncunill, editat pel CAE.