L'Esplai de la Caixa del carrer Pompeu Fabra de Manresa ha celebrat per primer cop el Dia de la Dona.

Les usuàries de l'EspaiCaixa, de l'Obra Social 'la Caixa', van repartir entre tots els assistents llaços de color violeta, cosits a mà, per donar el tret de sortida a una celebració inèdita en aquest espai en el marc del 8-M, Dia Internacional de la Dona.

L’objectiu d’aquesta festa, celebrada per primer cop, era reivindicar el paper de tantes i tantes sòcies amb unes històries de vida de lluites personals i familiars que sovint passen desapercebudes. En aquest sentit, han volgut visibilitzar el treball que havien realitzat dins dels tallers que impulsa aquest centre de gent gran.

Entre les activitats que s’han dut a terme hi ha una demostració de balls en línia, una demostració de tai-txi i una petita actuació teatral.

Aquesta activitat és fruit d’un grup de treball promogut per les dones que acudeixen amb assiduïtat al centre. Durant tot l’any s’han abordat diversos aspectes relacionats amb la igualtat de gènere. De fet, gairebé el 60% dels socis de l’EspaiCaixa Manresa són dones.

Les activitats i el berenar posterior s’han dut a terme a la sala gran del centre, un espai que acostuma a estar ocupat per usuaris de gènere masculí. D’aquesta manera, les dones han mostrat la seva voluntat d’apropament i les ganes de fer equip, independentment del gènere.

Més de cent anys compromesos

El programa de Gent Gran de ”la Caixa” té per objectiu situar a la gent gran com a protagonistes que participen plenament en la societat, fomentant el seu envelliment actiu, la dignitat i el bon tracte a través d'activitats de formació i de voluntariat, i parant una especial atenció a les persones grans en situació de vulnerabilitat. Al 2019, van participar en les activitats del programa més de 780.000 usuaris, a través de més de 600 centres de gent gran propis o en conveni que l'entitat té a tot l’Estat.