Una cinquantena de restauradors i comerciants de Manresa han plantejat aquest dimecres diversos dubtes i reptes a l'Ajuntament sobre el nou model de gestió de residus, que es preveu implantar a partir del 2021.

Entre d'altres, durant les sessions participatives que s'han dut a terme al Centre Cultural del Casino, s'han posat sobre la taula qüestions com ara qui tindrà servei porta a porta, qui tindrà accés als contenidors, si la recollida és millor amb cubells o amb bosses, quins són els millors dies i horaris per fer la recollida, quins criteris s'han de seguir a l'hora de fixar la taxa de residus en funció del que genera cada negoci...

El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, i tècnics de l'Ajuntament han explicat als assistents quines són les principals línies en què es treballa (recollida porta a porta a comerços i contenidors tancats amb targeta d'usuari per a la ciutadania) i han obert un torn de debat en grups. Després, s'han exposat les diferents qüestions que preocupen restauradors i comerciants.

Els representants del consistori n'han pres nota i a partir del mes que ve estudiaran tots els casos plantejats per incorporar-los de la millor manera, han assegurat, al nou model de gestió de residus.