L'Ajuntament de Manresa ha activat el Pla Bàsic Municipal en fase d'Emergència, en resposta a la decisió de la Generalitat d'activar el Pla PROCICAT en fase d'Emergència-1. Per aquest motiu, ha decidit deixar de prestar atenció presencial, a partir d'aquest migdia i fins al dia 27 de març, de manera que tota l'atenció passarà a ser telefònica i telemàtica, que serà reforçada. Igualment, es recomana a la ciutadania que limitin al màxim els grups de gent, redueixin els desplaçaments i es quedin a casa sempre que sigui possible.

Totes les oficines i instal·lacions de l'Ajuntament de Manresa, en aplicació del Pla Bàsic Municipal, que el consistori ha activat en fase d'Emergència, en compliment del Pla PROCICAT de la Generalitat, activat també en fase d'Emergència-1. Tots els serveis que presenten atenció al públic han quedat tancats, si bé continuaran donant servei a la ciutadania, a través d'Internet o per telèfon. Per a atenció general es pot trucar al telèfon 010, que ha ampliat els horaris (de dilluns a divendres, de les 9 del matí a les 8 del vespre) o als telèfons de cada servei. Tota la informació es pot consultar a aquets web.

En la reunió d'aquest matí del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), s'han activat noves mesures com a prevenció per evitar la propagació del coronavirus Covid-19, que seran vigents des d'avui fins al proper 27 de març, i que es podran prorrogar o modificar en funció de com evolucioni la situació.

A banda de deixar de prestar atenció presencial, l'Ajuntament recomana a tota la ciutadania i els establiments oberts al públic que segueixin les indicacions de les autoritats sanitàries, limitant al màxim els grups de gent, mantenint una mínima distància, reduint els desplaçaments i quedant-se a casa, sempre que sigui possible.

D'altra banda, l'Ajuntament ha adoptat mesures organitzatives internes per garantir els serveis essencials i alhora reduir el risc de propagació del virus (evitar reunions i desplaçaments, facilitar el teletreball, habilitar grups de treball i torns per reduir el risc de contagi, etc).

El consistori ha acordat actuacions per facilitar la conciliació personal, familiar i laboral als personal que té a càrrec menors, persones grans o amb alguna discapacitat.

Les mesures s'han afegit a les que es van aprovar ahir, que són les següents:

  • Suspendre totes les activitats que es realitzen en tots els equipaments municipals, a excepció dels Serveis Socials bàsics i les activitats laborals pròpies.
  • Suspendre totes les activitats recreatives, de qualsevol tipus, que es realitzin a la via pública i que requereixin autorització municipal.
  • Suspendre el mercat setmanal dels dimarts de la Font dels Capellans.
  • Recomanar a la ciutadania i les entitats que evitin les activitats que impliquin concentracions de persones, seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya.
  • Ampliar l'horari d'atenció telefònica del 010, que funcionarà de dilluns a divendres, fins a les 8 del vespre.

L'Ajuntament informa que totes les mesures acordades són amb caràcter estrictament preventiu per evitar una major propagació de la malaltia, i sempre seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. Igualment, recomana a tota la ciutadania que s'informi a través del departament de Salut, Protecció Civil i altres canals oficials, i segueixi els consells de les autoritats sanitàries.