La capella del Sant Crist del Guix, a Manresa, va celebrar la missa de preparació per a la Quaresma i una col·lecta.

Mossèn Joan Hakolimana, rector de les parròquies de Santa Maria de la Seu i de la Mare de Déu del Carme, va oficiar la missa a la qual van assistir una trentena de fidels, entre veïns del barri i amics, que la van seguir amb molta devoció.

Després es van compartir coca i refrescos amb bona germanor. La col·lecta es va destinar al manteniment de la capella i a pagar despeses com llum i calefacció.

El proper Dia de la Capella serà el dia 5 d'abril, dia en el què se celebrarà el Diumenge de Rams.

La del Sant Crist del Guix és una capella d'una sola nau de la qual ja n'hi ha referències escrites el segle XIII. El 2015 hi van aparèixer unes esquerdes que van fer saltar les alarmes perquè van posar en perill l'estructura de l'edifici. L'associació de veïns es va mobilitzar per salvar la capella.

L'any 2017 es va estrenar la reparació. Primer havia de costar 30.000 euros i, al final, el pressupost va ser el doble.

Ubicada al capdamunt d'un turó, que amb el pas del temps va quedar envoltat de naus industrials, a tocar del Palau Firal, les seves parets han estat testimoni de l'evolució de la ciutat durant centenars d'anys.

Quan es va entomar la reparació de l'esquerda del sostre, es van adonar que hi havia el risc que tot plegat se n'anés en orris. Els arcs preexistents causaven unes tensions que eren perjudicials per a la integritat de l'edifici i es va fer una riosta, una cotilla de ferro forjat que relliga l'estructura.