Algunes administracions, com l'Ajuntament de Manresa, han anunciat formalment que suspenen l'activitat laboral general i han decretat serveis mínims de resultes del coronavirus.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va signar ahir mateix la resolució segons la qual el personal funcionari i laboral al servei de l'Ajuntament no haurà d'anar al seu lloc de treball i podrà romandre als seus domicilis, llevat de tots aquells treballadors adscrits a la prestació d'activitats i serveis públics bàsics i estratègics (serveis mínims). Així mateix, va signar una resolució relativa a aquests serveis mínims, en què s'indica que el personal al servei del cos de la Policia Local i de Protecció Civil treballarà amb normalitat. Per a la resta de departaments, s'han decretat serveis mínims, que afecten el 20% del personal.

El consistori també suspèn, mentre duri la situació actual, tota l'activitat oficial, i les reunions dels seus òrgans de govern. De moment s'han suspès la Junta de Govern prevista per a aquest dimarts, 17 de març, la Junta de Portaveus del dimecres 18 i el Ple Municipal Ordinari del dijous 19.

Per la seva banda, el Consell Comarcal del Berguedà i l'ACEB suspenen l'atenció presencial a les oficines i als punts d'informació, i l'Ajuntament de Berga prioritzarà l'atenció telefònica i la tramitació telemàtica.