L'institut Guillem Catà de Manresa ha donat a la Fundació Althaia, que gestiona l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, tot el seu material sanitari per fer front a la crisi del coronavirus. Dues professores, membres de l'equip directiu, van fer entrega ahir a l'hospital manresà d'unes 300 mascaretes, segons ha explicat la directora del centre, Marta Codina, a aquest diari.

És material que s'utilitza als cursos formatius de grau mitjà d'Auxiliar d'infermeria, Atenció a persones en situació de dependència, Perruqueria i Estètica i bellesa. Els alumnes d'aquest darrer grau acostumen a fer servir mascareta a les classes pràctiques, ja que treballen amb polidors i material per a les ungles que pot ser tòxic, segons Codina.

La directora explica que «no tenia sentit guardar aquest material al magatzem a l'espera que tornin els alumnes al nostre centre. Les companyes van veure que feia falta en un altre lloc i vam decidir cedir-lo a l'hospital». És un material de primera necessitat que els professionals d'Althaia «han estat molt contents de rebre» i que al magatzem de l'institut «no tenia cap utilitat ara mateix».

Codina expressa que amb la donació també es volia mostrar el suport i l'agraïment als professionals sanitaris que treballen intensament des de fa setmanes per tractar i prevenir l'expansió de la Covid-19. Les desenes de mascaretes s'han repartit, segons la directora, entre les plantes d'hospitalització i els quiròfans de l'hospital general de Manresa.