El mercat setmanal de la Font dels Capellans de Manresa, que té lloc tots els dimarts al matí, s'ha suspès amb caràcter general mentre duri l'actual situació de mesures excepcionals per evitar la propagació del coronavirus Covid-19, però sí que podran funcionar les parades d'alimentació per abastir la ciutadania de productes bàsics.

Aquest matí, sis paradistes que venen aliments s'han instal·lat al carrer Fra Jacint Coma i Galí com de costum, però amb una situació excepcional, sense la companyia de les habituals parades de roba, calçat i estris per la llar, entre d'altres. Només hi havia sis parades d'alimentació, mentre que normalment la xifra supera la dotzena.

La majoria de venedors portaven mascareta i guants, tot i que n'hi havia alguns a qui la mascareta els «molestava» per parlar amb els clients i havien optat per no posar-se-la.

Consultats per aquest diari, tots coincidien que ha estat un matí molt fluix i que només s'han acostat al mercat veïns del barri de la Font, però no gent de fora. Alguns xifraven les vendes de la jornada en una quarta part de l'habitual. Els paradistes d'alimentació van saber ahir al matí que podrien instal·lar-se al mercat manresà, tot i que en un principi havia quedat totalment suspès.

És previst que la mesura s'allargui mentre duri l'estat d'alarma a l'Estat espanyol i, per tant, dimarts que ve les parades d'alimentació tornaran al mercat de la Font, si no hi ha cap ordre de la Generalitat que ho prohibeixi.