La UManresa (UVic-UCC) ha rebut cinquanta sol·licituds d'inscripció en 24 hores al curs de curta durada en humanitats que impartirà Oriol Junqueras a la universitat manresana amb l'enunciat «Arrels del pensament contemporani occidental».

La plataforma de preinscripció recollirà demandes per aquest canal fins dilluns. A partir d'aquesta data, es tancarà la preinscripció i es procedirà a fer una selecció dels alumnes que podran matricular-se al curs. En aquesta tria es prioritzaran les sol·licituds de les persones amb estudis superiors, especialment de l'àmbit de les Humanitats o les Ciències Socials. També es tindrà en compte com a criteri de selecció el fet de ser alumne o exalumne de qualsevol dels programes que imparteix la FUB-UManresa.

Així doncs, haver omplert la sol·licitud de preinscripció no garanteix plaça al curs. Les persones que puguin optar a la matrícula rebran un correu electrònic de confirmació, a partir del 26 de març. El president d'ERC, que és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i Doctor en Història del Pensament Econòmic, compleix condemna de 13 anys a la presó de Lledoners.