La Policia Local de Manresa està vetllant pel compliment de les mesures decretades per frenar la propagació del coronavirus i des d'aquest dilluns ha obert una desena d'actes sancionadores per incomplir aquestes mesures.

La pràctica totalitat dels agents de la policia realitzen rondes i controls per la via pública, amb l'objectiu de vetllar perquè es compleixi el decret, que només permet circular pel carrer amb motius justificats (laborals, per anar a comprar, etc). Cadascuna de les patrulles té un sector de control assignats i, a més, els agents atenen els requeriments de veïns, que alerten que en algun indret de la ciutat hi ha alguna concentració de persones. Els agents alerten i, si cal, sancionen les persones que es troben pel carrer sense motiu justificat.

La Policia també vetlla pel correcte compliment de les mesures decretades pel que fa a l'bertura de locals. Diumenge, primer dia en què es va decretar el tancament obligatori de bars, restaurants i altres establiments, va clausurar prop de 70 locals. La resta de dies s'han fet molt poques actuacions en aquesta línia, perquè la gran majoria de locals estan complint escrupolosament les mesures decretades. Aquest dimecres s'ha ordenat també el tancament de locutoris, establiments sobre els quals hi havia alguns dubtes. Lògicament, La Policia atén també els serveis ordinaris que hi va havent.

L'Ajuntament de Manresa reitera una vegada més la necessitat que la població respecti el confinament i es quedi a casa, llevat dels casos en què sigui del tot necessari sortir. El consistori vol fer un agraïment explícit a la gran majoria de manresans i manresanes que estan complint rigorosament les instruccions.