Ja són 17 les persones ingressades a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa a causa del coronavirus. Són 7 més que no pas dimarts, quan en tenia 10. L'augment és notable, i encara més si es té en compte que dilluns tan sols hi havia tres pacients a l'hospital manresà a causa del Covid-19. Un d'ells era d'Igualada, un de Solsona i un altre de Manresa ciutat. Aquest dimarts la xifra ja va pujar a 10 i aquest dimecres ha arribat als 17 esmentats.

També hi ha hagut un increment notable de professionals de la Fundació Althaia que han estat confinats a casa en tenir sospita que podrien haver contret la malaltia. En alguns d'aquests casos per haver tingut contacte amb positius fora de l'àmbit laboral i en altres casos a la mateixa feina. Aquest dimecres eren 80 els sanitaris confinats, segons la mateixa fundació. Dimarts eren 57, i dilluns 23. Són gairebé 4 vegades més en tres dies. De tots aquests casos, dos han donat positiu.

La Fundació Althaia de Manresa ha elaborat plans de contingència per fer front a la pendèmia del coronavirus i també per poder continuar atenent els casos que ja li arriben habitualment.

De moment els ingressats pel Covid-19 es concentren en una planta i estan aïllats. S'han elaborat plans, però, per guanyar espai en el cas que faci falta i també poder disposar de més recursos humans i materials.