Tal com ja va avançar Regió7 en la Revista de dissabte passat, el portal de l'Associació Memòria i Història de Manresa ha publicat un nou web, ja actiu, que conté més de 250 fotografies de gran interès sobre dues obres urbanístiques molt rellevants que van tenir lloc ara fa 50 anys a Manresa: l'obertura del carrer d'Alfons XII i La Plana, que es va inaugurar el 4 d'abril del 1970, i la pavimentació de l'eix central de la ciutat (la carretera de Vic, la Muralla i la carretera de Cardona), que va finalitzar a finals d'agost del mateix any.

Dues actuacions que van posar potes enlaire la ciutat durant mesos, que la ciutadania va seguir amb el nas enganxat a les obres i que van suposar un abans i després pel que fa a l'urbanisme de la capital del Bages.

Les fotografies del web, que ja es pot consultar, van acompanyades de diversos documents inèdits sobre el procés de construcció de cada obra (plànols, informes, dictamens, etc) i de retalls de premsa de l'època, procedents de l'Arxiu Municipal de Manresa i de l'Arxiu Comarcal del Bages.

Es tracta d'un treball elaborat per Xavier Prunés, Salvador Redó i Joaquim Aloy. Els autors de les fotografies són Antoni Quintana Torres i Enric Villaplana Vargas.

El web és el següent.