Les comunitats islàmiques de Manresa, especialment la Comunitat Islàmica del Bages i la Comunitat islàmica de Manresa, han iniciat un projecte solidari a nivell de tota la ciutat de Manresa i comarca amb l'objectiu de garantir ajuda a les persones sense sostre, famílies amb dificultats i joves amb risc d'exclusió social. A aquesta iniciativa s'hi ha han adherit altres entitats de la societat civil manresana com és el cas de l'associació Al Nour i el el Restaurant Sultana, molt a prop de plaça d'Europa.

La iniciativa ha consistit en l'obertura d'un procés de recaptació de diners per ajudar a tota la ciutadania manresana sense excepció que s'ha quedat amb dificultats en aquest moment de confinament decretat durant les properes setmanes. Fins ara centenars de persones de tota la ciutat i comarca han col·laborat econòmicament i d'altres formes a aquest projecte pioner a nivell de tota Catalunya i s'ha pogut recaptar més de 10.000 euros que seran destinats a garantir diàriament menjar de dos àpats als joves i algunes compres especials a famílies i persones sense sostre al qual s'ha ofert el Restaurant Sultana a repartir segon les mesures de sanitat adoptades i en plena supervisió i coordinació amb l'Ajuntament de Manresa, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

D'aquest projecte solidari n'estan gaudint més de 200 joves, entre ells joves ex tutelats i amb risc d'exclusió social, i unes 50 famílies amb nens, entre altres persones necessitades.