El servei de bus urbà de Manresa que ara funciona els dies feiners amb la freqüència dels dissabtes reduirà le sprestacions fins a un 54% del que és habitual a partir de dilluns.

El transport públic de Manresa continua adaptant-se a la situació d'emergència sanitària i a la restricció de mobilitat que estableix l'estat d'alarma a causa del Covid-19. Així, Bus Manresa, conjuntament amb la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, ha decidit ajustar el servei de bus urbà a la ciutat a partir d'aquest diumenge, 29 de març, en el servei de festius, i partir de dilluns, 30 de març, en l'horari de feiners.

Tot i l'ajust, Bus Manresa seguirà mantenint cobertura i horaris a totes les franges diàries i a totes les línies. El nou horari suposa el 54% del servei que s'ofereix habitualment i es pot consultar aquí, a les parades i les pantalles de la ciutat.

Nous Horaris

L1. BALCONADA. Serveis dies feiners de dilluns a dissabtes. 2 busos en servei. 1 entre les 5:30 i 7:30 h, amb freqüències de 30 minuts. 2 entre les 7:30 i 20:00 h, amb freqüències de 20 minuts. 1 entre les 20.00 i 22:20 h, amb freqüències de 30 minuts.

L2. PARADA. Serveis dies feiners de dilluns a dissabtes. 2 busos en servei. 1 entre les 5:30 i 7:30 h, amb freqüències de 30 minuts. 2 entre les 7:30 i 20:00 h, amb freqüències de 20 minuts. 1 entre les 20.00 i 22:20 h, amb freqüències de 30 minuts.

L3.MION, L4 FONT I L5 SANT PAU. Serveis dies feiners de dilluns a dissabtes. 1 bus en servei. 7 expedicions a L3 Mion. 6,5 expedicions a L4 Font-Valldaura. 6,5 expedicions a L5 Sant Pau-Dolors-Viladordis, amb una freqüència de dues hores a cada destí.

L8 PERIMETRAL ESTACIONS. 2 busos en servei. Des de les 5:20 fins a les 23:45 h. Donant una freqüència de 30 minuts de dilluns a divendres (reforçat de 5:50 a 8:45 h). Dissabtes bus 1 de 5:20 a 7:45 h, donant freqüència cada hora. A partir de les 8:45 h, freqüència de 30 minuts fins a finalització del servei a les 23:45 h.

L-F FESTIUS , L6 DIR. BALCONADA I L7 DIR. PARADA. 1 Bus en servei, en dos trams (matí i tarda). Entre les 10:10 i 14:10 h i entre les 16:40 i 20:40 h, amb una freqüència de 60 minuts a cada destinació.

Esforç especial en neteja i desinfecció de vehicles i parades

Cal recordar que l'empresa concessionària del servei de bus, Sagalés, d'acord amb l'Ajuntament de Manresa, està posant en pràctica totes les mesures de seguretat, com l'obligatorietat d'usar targetes multiviatge i no diners en efectiu, la distància entre usuaris o l'ús d'equips de protecció individual per part dels conductors.

Igualment, s'està tenint una cura molt especial en temes d'higiene i desinfecció tant dels busos com de les parades, marquesines, etc. En concret, s'està fent una desinfecció amb productes específics, que utilitzen ozó, per garantir l'absoluta desinfecció tant de busos, com del mobiliari urbà de les parades (bancs, marquesina, etc). L'empresa està fent un esforç molt especial per garantir la seguretat del servei i dels seus usuaris.

El govern municipal garanteix que «en tot moment hi haurà un servei mínim assegurat». En un comunicat l'Ajuntament va assegurar que l'empresa concessionària, Sagalés, d'acord amb el govern municipal, posa en pràctica totes les mesures de seguretat, com l'obligatorietat d'usar targetes multiviatge i no diners en efectiu, la distància entre usuaris i l'ús d'equips de protecció individual per part dels conductors.

A més, s'assegura que «s'està tenint una cura molt especial en temes d'higiene i desinfecció tant dels busos com de les parades, marquesines, etc».

Desinfecció

En concret, s'està fent una desinfecció amb productes específics, que utilitzen ozó, per garantir la desinfecció tant de busos com del mobiliari urbà de les parades (bancs, marquesina, etc). L'empresa està fent un esforç molt especial per garantir la seguretat del servei i dels seus usuaris.

El servei de bus urbà de Manresa continua funcionant aquests dies. Malgrat la recomanació que no se surti de casa si no és necessari, es considera un servei essencial per a les persones que n'han de fer ús de manera imprescindible. L'Ajuntament i l'empresa concessionària asseguren que han adoptat totes les mesures de seguretat per a conductors i usuaris i s'està fent tasques de neteja, amb la utilització de productes específics amb ozó.

A Manresa continuen circulant autobusos urbans aquests dies, malgrat la dràstica reducció de la xifra d'usuaris pel confinament de la majoria de la població per la crisi del coronavirus. El servei es manté per facilitar el transport a les persones que l'han d'utilitzar de manera imprescindible per a desplaçaments laborals, per a compra d'alimentació i de productes essencials, entre d'altres.