L’Ajuntament de Manresa celebrarà el dijous 2 d’abril, a través del sistema de videoconferència, el Ple Municipal Ordinari que s’havia de celebrar el 19 de març passat i que va quedar ajornat per la crisi del Coronavirus (Covid19). Ja es pot consultar l’ordre del dia de la sessió clicant aquí.

El Ple Municipal Ordinari tindrà lloc aquest dijous, a les 5 de la tarda, després que fos ajornat el que s’havia de fer el 19 de març passat. El ple s’ha convocat en base a la Disposició addicional tercera del Decret llei de la Generalitat de Catalunya 7/2020 de 17 de març, que permet que se celebrin plens o sessions d’altres òrgans de govern a distància, sempre que ens trobem en «situacions de calamitat». Una situació que es dona en aquests moments.

El ple se celebrarà en unes condicions excepcionals, a través de videoconferència, amb la complexitat tècnica que significa i amb els condicionants legals establerts, entre d’altres, que el ple pugui ser públic.

Els serveis tècnics municipals de sistemes informàtics han estat treballant aquests dies per poder complir amb tots els requisits tècnics i legals necessaris. Es farà a través de videoconferència i serà retransmès en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Manresa.

El ple se celebrarà a les 5 de la tarda, el seu horari habitual, i inclourà una declaració institucional de l’alcalde consensuada amb tots els grups.

La sessió tindrà tots els apartats d’un ple ordinari. En primer lloc es farà l’aprovació de l’acta de la sessió plenària número 2, de 27 de febrer de 2020. A continuació es donarà compte de les resolucions d’alcaldia des del ple del 27 de febrer fins avui. En aquest apartat hi destaca la liquidació del pressupost 2019 així com totes les resolucions derivades del Covid-19.

Pel que fa als dictàmens, i atesa l’excepcionalitat del moment, s’han inclòs a l’ordre del dia aquells que són urgents. Es per aquest motiu que es portaran a debat i aprovació només 3 dictàmens. Dos d’ells són per fer canvis de partides del pressupost municipal. El tercer és per fixar el ple ordinari del mes d’abril que es trasllada del dijous 16 al dijous 30.

Atesa l’excepcionalitat d’aquest ple, els portaveus dels grups municipals també han acordat que en aquesta sessió no es presentaran proposicions.