La Regidoria de les Persones Grans de l'Ajuntament de Manresa ha difós uns consells per ajudar a tenir cura de les persones de més edat, en aquesta situació de confinament que estem vivint, amb motiu de la Covid-19. Els consells s'han editat en un cartell, sota el lema "Cuidem la nostra gent gran", que planteja les recomanacions següents:

PROPORCIONAR INFORMACIÓ POSITIVA. Atès que tenir el televisor encès tot el dia no és la millor opció, les persones més grans són la població de risc i això pot generar pensaments tremendistes, negatius i de preocupació innecessaris i que minen la seva autoestima i confiança.

FACILITA LA REALITZACIÓ DE TREBALLS DEL SEU INTERÈS. Promoure la realització d'activitats que més els agradin fer, com escoltar música, pintar, llegir, escriure, cosir, cuinar, etc.

PROMOU ACTIVITATS LÚDIQUES AMENES I DIVERTIDES. Dedica un temps a realitzar jocs de taula, dòmino, parxís, bingo, ens asseguraran anècdotes i rialles amb la millor companyia possible.

AFAVOREIX L'EXERCICI FÍSIC. Fer esport diverses vegades al dia per evitar el sedentarisme. Aquestes activitats poden ser: passejades pel domicili, estiraments o relaxació, entre d'altres. Si cal, també hi ha exercicis que es poden realitzar asseguts.

INICIA CONVERSES QUE SIGUIN D'INTERÈS. Busca temes de conversa que siguin amens i divertits i que facin partícip a la persona gran. Parla sobre esdeveniments feliços del passat o del present (receptes que els agradi cuinar, anècdotes de la infància, casament, cantants favorits ..) Sobretot evita converses sobre males notícies, morts, malalties o política.

ESCOLTA LES SEVES INQUIETUDS. Parlar al voltant de les seves preocupacions i episodis que vulguin recordar, proporcionant eines i acompanyant-los en aquest moment que vivim.

ESTIMULA LA MENT. Promou activitats que estimulin la memòria, l'atenció, la concentració, l'orientació entre d'altres i les habilitats cognitives.