Les defuncions han augmentat de forma molt considerable tant a Manresacom a tot l'àmbit de cobertura de Regió7. Un recompte de les necrològiques que ha publicat el diari durant el mes de març comparat amb les que hi va haver el mateix mes dels anys 2019 i 2018 mostra que a Manresa es van triplicar els darrers quinze dies i que en el conjunt de l'àmbit de cobertura del diari n'hi ha hagut el doble.

A l'espera que hi hagi un recompte oficial de les defuncions a causa de la pandèmia de coronavirus, les necrològiques que publica el diari mostren un augment percentualment molt important del nombre de morts, especialment la darrera quinzena del mes de març.

Els darrers quinze dies del mes de març de l'any passat, Regió7 va publicar 23 necrològiques de manresans. Durant el mateix període de l'any 2018 hi va haver una xifra similar: 21. Enguany han estat 66, gairebé el triple que l'any passat (187%) i més del triple que el 2018 (214%).

Si s'analitza el total del mes de març, el diari va publicar el mes passat 93 necrològiques de ciutadans de Manresa, que són un 48% més que les 65 comptabilitzades el mes de març del 2019 i un 94% (gairebé el doble) que les registrades el març del 2018.

Si obrim el focus a la totalitat de necrològiques publicades pel diari de persones residents a l'àmbit de cobertura de la publicació (Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès, Cerdanya, Alt Urgell, Anoia i Baix Llobregat Nord) n'hi va haver 349 durant el passat mes de març.

Aquesta xifra suposa un 37% més en relació a les 254 del mes de març del 2019 i un 50,4% més que les 232 del març del 2018.

El recompte concret dels darrers quinze dies del mes de març mostra també com han augmentat molt considerablement les defuncions en relació al mateix període dels dos anys anteriors. Concretament, les 230 necrològiques registrades al diari els darrers quinze dies de març provinents de tot el seu àmbit de cobertura són un 104% més (més del doble) que les 113 del mateix període del 2019 i un 93% (gairebé el doble) que les 119 del 2018.

El recompte del mes d'abril mostrarà si se segueix amb la mateixa tònica o es torna a una situació de normalitat.

També caldrà veure si l'augment de la mortalitat que s'infereix de l'augment de necrològiques recollides pel diari es manté durant aquest mes d'abril. Si és així s'analitzarà fins quan i en quina mesura en relació a les defuncions d'anys precedents.

Les dades oficials diran quantes d'aquestes morts han estat a causa del Covid-2019.