Tota aquesta situació que estan vivint els està afectant psicològicament, «estem esgotats emocionalment». Valentí Closas explica que els pacients amb coronavirus ingressats a la UCI «són malalts que respiratòriament estan molt greus, i si li sumes la pressió de poder-te infectar» fa que ho «vivim amb molta pressió», i «aguantar-ho durant tants dies és molt dur». També veure «els pacients sols i que no poden tenir el suport de la família, ni ningú que els pugui agafar la mà, psicològicament ens afecta».

La unitat de crítics està totalment aïllada i el personal s'ha de salvaguardar amb l'equip de protecció individual (EPI): una granota impermeable, mascareta FP2 o FP3 segons el cas, polaines, casquet i ulleres de protecció. Aquesta equipació és una barrera de defensa contra el coronavirus però comporta «una càrrega psicològica i molt estrès» perquè l'han de portar més de set hores, i en el torn de nit, més de deu hores.

A més, tenint en compte totes les informacions que arriben als treballadors sanitaris de com s'està portant la gestió des de les administracions i el Govern central, «no ajuda a alleugerir l'angoixa». Les informacions que arribaven a l'inici deien que només afectava persones grans o amb patologies prèvies, però «tenim casos de persones entre 50 i 60 anys, la majoria amb patologies prèvies, però també hem tingut casos que no en tenien».

Tot això ha fet que alguns companys s'hagin vist sobrepassats i hagin «acabat plorant».