El confinament provocat per la crisi sanitària del coronavirus deixa escenes ciutadanes que mai abans hauríem imaginat. Des de fa més de dues setmanes, veïns es convoquen a hores concretes per aplaudir tots junts als professionals sanitaris, per ballar al ritme de la música que algú fa sonar des d'un balcó, per xerrar una estona i fins i tot per realitzar activitats esportives de forma coordinada, ara que no podem sortir de casa i els gimnasos estan tancats.

Els veïns del carrer de la Pau de Manresa en són un exemple. De dilluns a divendres, a les 5 de la tarda, surten als balcons i fan zumba, aquest estil d'exercici ballat que tant agrada a totes les generacions. Segueixen els passos d'unes noies que es col·loquen al centre de l'illa de veïns, sobre una teulada. Els caps de setmana, les classes són a les 12 del migdia i després alguns veïns juguen al bingo. A part, cada dia de la setmana, a les 8 del vespre, surten als balcons per aplaudir, en homenatge als serveis essencials, i aprofiten per fer sonar la música de nou i ballar durant almenys un quart d'hora més.

Aquests dies de confinament, iniciatives com aquestes trenquen la sequera de socialització que es viu amb la major part de la població tancada a casa seva i fan més suportable la situació.