L'advocat i catedràtic manresà Joan Verger Grau ha mort als 79 anys, després de patir una llarga malaltia. Verger havia estat degà del Col·legi d'Advocats de Manresa i havia rebut la creu d'honor de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats. També va ser senador de la Jova Cambra Internacional a Catalunya i catedràtic de la Universitat de Santiago de Compostel·la, a Galícia.

Va exercir durant molts anys a Manresa, feina que compaginava amb la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Hi feia classes de Dret Processal.

Va arribar un punt que va poder més la docència i va deixar d'exercir d'advocat per dedicar-se completament a la docència. Primer a la mateixa UAB, i posteriorment va accedir a la càtedra de la Universitat de Santiago de Compostel·la, a Galícia.

El 2003 es va jubilar i es va establir entre Manresa i Barcelona. Els darrers anys els ha passat a la capital catalana.

El seu pare, Joan Vergé Oller, va ser un dels fundadors del Club Natació Manresa i també de la llibreria que hi havia davant de Crist Rei. Va ser un dels promotors del waterpolo a la ciutat així com del billar, que es practicava al Casino de Manresa.