Els centres sanitaris de la Fundació Altahia tenen, aquest dijous, 209 persones ingressades amb coronavirus confirmat. És la xifra més baixa des de finals del passat mes de març. Tot i així ha confirmat la mort de 7 persones més a causa de la Covid-19. Ja hi ha hagut 105 defuncions les últimes setmanes. A L'Hospital de Sant Andreu de Manresa hi ha hagut les últimes hores dues morts confirmades, també, per coronavirus, amb la qual cosa el nombre de defuncions acumulades des de l'inici de l'emergència sanitària s'eleva a 111.

Els 209 ingressats a Althaia suposa la xifra més baixa des de finals de març i aquesta setmana hi ha hagut una tendència a la baixa. Va començar, el dilluns, amb 263 pacients. El número de malalts ha anat baixant durant tots els dies fins arribar als 209 d'aquest dijous.

D'altes n'hi ha hagut 25 més respecte aquest dimecres. Llavors es va informar que se n'havien donat 446 d'acumulades. Aquest dijous ja se n'han donat 471.

Pel que fa a professionals sanitaris de la Fundació Althaia actualment n'hi ha 122 de confinats, dels quals 109 són positius en la prova del coronavirus. La resta estan confinats a l'espera dels resultats.

A l'Hospital de Sant Andreu, en canvi, els ingressats han passat de 47, els que hi havia aquest dimecres, a 62 en un dia. Es consideren casos de Covid-19 per la simptomatologia, tot i que hi ha pacients pendents de les proves. Hi ha hagut els dos morts esmentats, i ja són 6 els decessos confirmats per coronavirus, més 9 que presentaven simptomatologia però que no s'ha pogut confirmar que sigui a causa del virus.

Sant Andreu té 35 treballadors confinats a casa que han donat positiu, i 10 més que també són al seu domicili pendents dels resultats de les proves.