El pediatre manresà Joan Sitjes Costas ha mort aquest dissabte per coronavirus a Sant Cugat del Vallès, municipi on residia. Sitjes tenia 71 anys i era especialista en gastroenterologia pediàtrica. Va ser cap de Pediatria d'Althaia entre el 2007 i el 2015, quan es va jubilar, malgrat que ara encara mantenia l'activitat a la Clínica de Sant Josep.

Sitjes va iniciar la seva carrera a l'Hospital de Sant Joan de Déu quan es va crear l'àrea de Pediatria, abans del 1983, segons han explicat fonts de la Fundació Althaia. El 2006 va ser nomenat cap clínic del servei de Pediatria i el 2007 cap de Pediatria d'Althaia.

A més, el doctor manresà va ser professor col·laborador a la Fundació Universitària del Bages més de vint anys, des del 1993 fins fa dos anys, segons han confirmat fonts d'UManresa a aquest diari. Feia classes de patologies pediàtriques i compartia assignatura amb una infermera, amb qui ensenyaven els alumnes a realitzar cures d'infermeria a infants i adolescents.

La pèrdua de Sitjes ha provocat diverses mostres de condol a les xarxes, ja que era un professional i docent molt apreciat a la ciutat per la seva llarga trajectòria mèdica i la seva relació amb els infants. Els perfils de Facebook d'Althaia i de la Clínica de Sant Josep, que han publicat la notícia, s'han omplert de missatges de condol, perquè Sitjes havia atès diverses generacions de bagencs com a pediatra.

També el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha expressat el seu condol a Twitter.