Manresa va perdre dissabte passat Pablo Fernández Poderoso, als 78 anys d'edat, un activista sindical i veïnal que va marcar tota una època de la ciutat amb el seu irreductible caràcter.

Nascut a Guadalupe, Càceres, el 20 de desembre del 1941, era conegut com el Poderoso, malgrat (o precisament per) la seva minsa estatura.

Trempat, de renec fàcil i torrencial, ulls sortints i la veu enrogallada, va ser refundador del PSOE i la UGT a Manresa. Va ser sindicalista durant la seva vida laboral a la Lemmerz i es va incorporar al PSC en el moment de la fusió.

L'any 1977, després de la mort de Franco i la legalització dels sindicats, va participar en la refundació de la UGT a Manresa. També va ser un dels fundadors a la ciutat de la federació catalana del PSOE, un dels grups que posteriorment van formar l'actual PSC. Va acumular un ampli bagatge sindical com a membre del comitè d'empresa de Lemmerz des de final dels anys setanta, vocal de l'executiva del metall de la UGT a Catalunya, membre del comitè de la federació del metall a escala estatal i de l'executiva nacional del sindicat amb Corcuera de secretari general.

També és àmpliament coneguda la seva trajectòria al moviment veïnal i el caràcter castigador de socialista veterà envers els polítics més joves. Amb la seva característica veu enrogallada i amb tota l'experiència acumulada va imprimir un caràcter netament reivindicatiu al seu tarannà.

Va ser durant 18 anys president de l'Associació de Veïns del barri de Valldaura.